ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θετικός ο Ν. Παρασκευόπουλος για «βραχιολάκι» στον Σ. Ξηρό

Θετικός ο Ν. Παρασκευόπουλος για «βραχιολάκι» στον Σ. Ξηρό

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εμφανίστηκε την Τρίτη (14/4) θετικός όσον αφορά την ηλεκτρονική επιτήρηση με «βραχιολάκι» του έγκλειστου τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» Σάββα Ξηρού.

Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση των ΑΝΕΛ, οι οποίοι, ωστόσο, διατύπωσαν επιφυλάξεις για την διάταξη που προβλέπει κατ’ οίκον έκτιση της ποινής του Ξηρού, όπως και όσων έχουν αναπηρία άνω του 80% και έχουν εκτίσει τουλάχιστον δέκα έτη φυλάκισης.

Νωρίτερα την Τρίτη ο υπουργός είχε δεχθεί οξύτατη κριτική από τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια που του είπε: «Θα μείνετε στην ιστορία ως ο υπουργός καθ’ υπόδειξη των κουκουλοφόρων και των τρομοκρατών». Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε στην προσωπική επίθεση που δέχθηκε ότι «θα μείνω πιστός στους θεσμούς που υπηρετώ». Παράλληλα αρνήθηκε για άλλη μια φορά ότι η επίμαχη διάταξη είναι «φωτογραφική» για τον Σάββα Ξηρό.

Μάλιστα, όπως είπε αφορά πάνω από δέκα έγκλειστους σε φυλακές της χώρας, ενώ και σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την κατ’ οίκον κράτηση των συγγενών κρατουμένων για θέματα τρομοκρατίας είπε ότι δεν είναι «φωτογραφική» και ότι το μόνο που κάνει είναι ότι εισάγει την δυνατότητα αυτή (της κατ’ οίκον κράτησης) στην κρίση των δικαστικών αρχών.

Σχετικές ειδήσεις