ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος για σωματεμπορία ιδιοκτήτης φούρνων

Ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος για σωματεμπορία ιδιοκτήτης φούρνων

Ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης από 20.000 έως 200.000 ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους), αφέθηκαν μετά την καταδίκη τους για σωματεμπορία τέσσερα άτομα, ανάμεσα τους και ένας γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας φούρνου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων, δύο υπαλλήλους του καταστήματος και έναν απόστρατο αστυνομικό για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας και τους καταδίκασε σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,5 έτη.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και στους τέσσερις καταδικασθέντες κατά πλειοψηφία (2-1), ενώ όλοι αθωώθηκαν για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας, η οποία είχε την άποψη ότι υπήρξαν αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων.

Σχετικές ειδήσεις