ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παρασκευόπουλος: Από Σεπτέμβριο στο Εφετείο η δίκη της ΧΑ

Παρασκευόπουλος: Από Σεπτέμβριο στο Εφετείο η δίκη της ΧΑ

To Φθινόπωρο θα μεταφερθεί η διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής σε νέα αίθουσα του Εφετείου, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σε μια κοινής αποδοχής δήλωση - βούληση εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλου κατέληξε η συνάντηση με φορείς του Κορυδαλλού (ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης, ο αντιπερειφερειάρχης Γ.Γαβρίλης, οι βουλευτές Νίνα Κασιμάτη, Νίκος Ορφανός, δικηγόροι πολιτικής αγωγής, διευθυντές σχολείων κλπ) σχετικά με το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε άλλη αίθουσα του Εφετείου και σίγουρα εκτός Κορυδαλλού.

Η δήλωση αναγνωρίζει τα προβλήματα και καταγράφει τη βούληση του υπουργείου να μεταφερθεί από Σεπτέμβρη σε αίθουσα του Εφετείου που ετοιμάζεται ήδη, ενώ υπάρχει η πρόθεση λύσης και για το μεσοδιάστημα. Αυτή μπορεί να είναι η "ανταλλαγή" δικών, δηλαδή να μεταφερθεί π.χ η δίκη Τσοχατζόπουλου με έξι κατηγορούμενους στον Κορυδαλλό και να μεταφερθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου η δίκη της Χρυσής Αυγής. Όλα αυτά βέβαια μέχρι τον Σεπτέμβρη. Η δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου έχει ως εξής:

"Αναγνωρίζω την οξύτητα των προβλημάτων που δημιουργούνται τόσο εντός της αίθουσας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της.

Για το λόγο αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές του Σεπτέμβρη 2015.

Εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα".

Η δήλωση αυτή θα παραδοθεί αύριο το πρωί στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και επαφίεται πλέον στην ίδια να ζητήσει πλέον τη μεταφορά της δίκης.

Σχετικές ειδήσεις