ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνέχεια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνέχεια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με κλειστά τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Κορυδαλλού συνεχίζεται σήμερα (12/05/2015),ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην ειδική δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού,η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής - Λύσηκοινής αποδοχής επιχειρείται να βρεθεί για τη μεταφορά της δίκης από τον Κορυδαλλό σε άλλη αίθουσα.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΣΗΜΕΡΑ - ΛΥΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

Μετά τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι προετοιμάζεται ήδη χώρος στο Εφετείο Αθηνών για να φιλοξενήσει την ακροαματική διαδικασία, ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή αίθουσας, κάτι που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα οργανώσεων, δικηγόρων, αλλά και του δήμου Κορυδαλλού.

Διαδικαστικά, το αίτημα για αλλαγή αίθουσας ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της σύνθεσης του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση. Σήμερα, η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου θα κατατεθεί στο προεδρείο της δίκης της ΧΑ που μπορεί στη συνέχεια να υποβάλλει το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την κατασκευή μιας νέας αίθουσας, η οποία θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, είναι έτοιμος να φροντίσει για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα.

Παρά την θετική έκβαση του αιτήματος για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης της ΧΑ οι αρχές και οι φορείς του δήμου Κορυδαλλού συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του Δήμου Κορυδαλλού, όλα τα σχολεία της περιοχής και οι Παιδικοί Σταθμοί, λόγω της διεξαγωγής της δίκης.

Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα θέσουν εκ νέου στην έδρα του δικαστηρίου το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη συνάντησή τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σχετικές ειδήσεις