ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τυπική αποζημίωση για τη δολοφονία του Π. Φύσσα ζητούν οι γονείς του

Τυπική αποζημίωση για τη δολοφονία του Π. Φύσσα ζητούν οι γονείς του

Το κατηγορώ της οικογένειας του Παύλου Φύσσα κατά της Χρυσής Αυγής άκουσαν όλοι οι κατηγορούμενοι που κάθονται στο εδώλιο.

Με την έναρξη της δίκης, οι γονείς του Παύλου Φύσσα, μέσω των δικηγόρων τους, δήλωσαν ότι ζητούν τυπική αποζημίωση για τη δολοφονία του γιου τους από 18 άτομα που εμπλέκονται στο φόνο, μεταξύ αυτών κατά του Γιώργου Ρουπακιά που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, αλλά και κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου και των εμπλεκόμενων βουλευτών.

Ο κ. Φύσσας διεκδικεί, με επιφύλαξη, το ποσό των 44 ευρώ από κάθε κατηγορούμενο.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα εξήγησαν στο δικαστήριο γιατί στρέφονται και κατά των πολιτικών προσώπων, σημειώνοντας ότι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση που είχε την ευθύνη για όλες τις εγκληματικές δράσεις της ΧΑ, μεταξύ αυτών και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πάντως, το μείζον θέμα της ομαλής διεξαγωγής της δίκης αναμένεται να τεθεί εκ νέου στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται για τρίτη ημέρα η πολύκροτη δίκη, με απόντες και πάλι τους βουλευτές του κόμματος.

Μόνο ο Δημήτρης Αρβανίτης, ο Στάθης Μπούκουρας Πολύβιος Ζησιμόπουλος και ο Δημήτρης Κουκούτης από τα πολιτικά πρόσωπα έχουν εμφανιστεί στη δίκη, ενώ παρόντες είναι και πάλι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, αλλά και δεκάδες μάρτυρες - θύματα, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη.

Τόσο ο δήμαρχος Κορυδαλλού, όσο και εκπρόσωποι της Περιφέρειας έχουν προσέλθει και σήμερα για να θέσουν το θέμα της μεταφοράς της δίκης εκτός Κορυδαλλού, επικαλούμενοι τα μείζονα προβλήματα που δημιουργούνται για εκατοντάδες μαθητές που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις σε σχολικά κέντρα, που βρίσκονται στη γύρω από τις φυλακές περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις