ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνέχεια σήμερα (04/06) στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού

Συνέχεια σήμερα (04/06) στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού

Η ακροαματική διαδικασία είχε διακοπεί στις 15 Μαΐουμετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση και συνεχίζεται σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ανάστατη παραμένει η τοπική κοινωνία του Κορυδαλλού καθώς αντιτίθεται στη διεξαγωγή της δίκης στην περιοχή και ζητά επανειλημμένα την αλλαγή του χώρου.

Σήμερα Πέμπτη (04/06) θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του.

Ο Δήμος είχε εισηγηθεί στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά και το κλείσιμο των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται περιμετρικά των φυλακών καθώς υπάρχει δυσχέρεια στη πρόσβαση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων λόγω των μέτρων ασφαλείας και των συγκεντρώσεων.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης αναμένεται να παραστούν και σήμερα στη δικαστική αίθουσα για να μεταφέρουν το αίτημα της αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί από το Δήμο, φορείς του Κορυδαλλού και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) συγκέντρωση το πρωί στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών.

Η ΚΕΕΡΦΑ με ανακοίνωσή της ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ορίσει νέα συνάντηση με τον Σταύρο Κασιμάτη, την ΠΟΕΣΥ και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν απευθύνει το αίτημα αλλαγής του χώρου διεξαγωγής αυτής.

Σχετικές ειδήσεις