ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αδιέξοδο στο ζήτημα μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού

Αδιέξοδο στο ζήτημα μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του σωφρονιστικού ιδρύματος του Κορυδαλλού θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο και μάλιστα παράλληλα με αυτή των «Πυρήνων της Φωτιάς», όπως ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής (04/06) εκδίκασης της υπόθεσης.

Με την έναρξη της δίκης η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη γνωστοποίησε τις ενέργειες που έκανε για το θέμα της ακαταλληλότητας της αίθουσας, μετά και τα επεισόδια της 15ης Μαΐου, όταν κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που δικάζονται σε διπλανή αίθουσα εισέβαλαν στην αίθουσα όπου δικάζονται μέλη της Χρυσής Αυγής και εκτόξευσαν μπουκάλια και απειλές.

Όπως τόνισε η κ. Λεπενιώτη «έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες. Η απόφαση είναι να γίνει η δίκη σε αυτή την αίθουσα. Υπέβαλα δύο αιτήσεις στον προϊστάμενο του Εφετείου, περί μεταφοράς της αίθουσας. Η θέση του προέδρου της Διοίκησης του Εφετείου, Δ. Μόκκα, ήταν απορριπτική και στις δύο.

Από δω και πέρα και μέχρι το Σεπτέμβρη, οπότε ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει πει ότι θα υπάρξει άλλη αίθουσα, η δίκη θα γίνεται εδώ και θα συμπίπτει με αυτή της δίκης των «Πυρήνων της Φωτιάς». Έχω ζητήσει να βελτιωθούν τα μέτρα ασφαλείας, διαφορετικά θα πρέπει να συνεδριάζουμε μόνο μία φορά το μήνα».

Μάλιστα, η Μαρία Λεπενιώτη επεσήμανε προς τους παράγοντες της δίκης ότι: «αρμόδιος από εδώ και πέρα για θέματα που αφορούν στην αίθουσα, είναι μόνο ο πρόεδρος του Εφετείου. Εκεί θα απευθύνεται όποιος θέλει. Δουλειά δικιά μας είναι να δικάσουμε απρόσκοπτα».

Αρνητική η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας σε αιτήματα των κατηγορουμένων

Nα απορριφθούν τα αιτήματα αντικατάστασης περιοριστικών όρων τα οποία έχουν υποβάλει αρκετοί κατηγορούμενοι μέσω των συνηγόρων τους, ανάμεσα στους οποίους οι Νικ. Μιχαλολιάκος, η Ελένη Ζαρούλια και ο Μιχ. Αρβανίτης πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της «Χρυσής Αυγής».

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να απορριφθούν τα αιτήματα, καθώς όπως είπε «οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν στην παρούσα φάση να υποβάλλουν τα αιτήματα, γιατί θα πρέπει να αναβληθεί η υπόθεση. Τα αιτήματα, αφού υπάρχει η πρόοδος της δίκης, θα πρέπει να υποβληθούν στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο», εξήγησε.

Για το ζήτημα το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στο δικαστήριο από την κατηγορούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής είναι οι Στ. Μπούκουρας, Αντ. Γρέγος, Μιχ. Αρβανίτης και Πολ. Ζησιμόπουλος, αλλά και οι συγγενείς και φίλοι του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα.

Σχετικές ειδήσεις