ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επιστρέφει τις μίζες στο ελληνικό δημόσιο η πρώην σύζυγος Τσοχατζόπουλου

Επιστρέφει τις μίζες στο ελληνικό δημόσιο η πρώην σύζυγος Τσοχατζόπουλου

Η Γκούντρουν Μολντενάουερ, πρώην σύζυγος του Ακη Τσοχατζοπούλου, επιστρέφει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 1,5 εκατ. δολ. από το «μαύρο» χρήμα που φέρεται να μοιράστηκε για να υπογραφούν οι συμβάσεις των εξοπλιστικών όταν βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real Νews, η πρώην σύζυγος του Α. Τζοχατζόπουλου υπέγραψε δήλωση με την οποία συναινεί ώστε ποσό 833.000 δολαρίων που βρέθηκε σε λογαριασμό της στην Ελβετία να κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου. Σημειώνεται πως είχε ήδη δώσει τη συγκατάθεσή της και για ακόμα 620.000 δολάρια που εντόπισαν οι Ελβετοί σε θυρίδα στην Credit Suisse της Ζυρίχης.

Τα χρήματα αυτά φέρονται να τοποθετήθηκαν εκεί μέσω του Νίκου Ζήγρα από την κ. Μολντενάουερ και η θυρίδα αυτή ανοίχτηκε με παραγγελία των ελβετικών εισαγγελικών αρχών πριν από 1,5 χρόνο.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο-δήλωση που υπεγράφη, παρουσία του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, απευθυνόμενη προς όλες αρμόδιες αρχές και εμπλεκόμενα πιστωτικά ιδρύματα η κ. Μολντενάουερ δηλώνει ότι «συναινώ στη μεταφορά του ποσού των περίπου 833.037 δολαρίων ΗΠΑ ή όσων ήθελαν ευρεθούν στον υπ’ αριθ. 0835-1547141-6 τραπεζικό λογαριασμό της CS LIFE (BERMUDA LTD), του οποίου φέρομαι ως δικαιούχος, στον τραπεζικό λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Επίσης συναινώ ανεπιφύλακτα στην επιστροφή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού βρεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα ή θυρίδα κ.λπ. όπου εγώ φέρομαι δικαιούχος προσωπικά ή πληρεξούσιος ή υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο στον ίδιο λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, «η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, αυτοβούλως και με ανυπόκριτη προθυμία, εξουσιοδότησε κάθε αρμόδια αρχή να άρει το τραπεζικό της απόρρητο και να αποδοθεί οποιοδήποτε περιουσιακό της στοιχείο ανευρεθεί στο ελληνικό κράτος, ώστε εμπράκτως να αποκατασταθεί η ζημιά του Δημοσίου».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μολντενάουερ έχει καταδικαστεί για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών, με πρωταγωνιστή τον πρώην σύζυγό της Ακη Τσοχατζόπουλο, σε ποινή φυλάκισης 6 ετών. Τώρα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την ίδια υπόθεση.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε λόγω δύο εμβασμάτων της προς την εταιρεία SDG SrI του συγκατηγορουμένου της επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη, αλλά και για 500.000 ευρώ που έλαβε το 2002 από τον πρώην υπουργό. Πρόκειται για χρήματα που, σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα, «πήρε με εφάπαξ καταβολή» από τον πρώην υπουργό για να του δώσει το διαζύγιο.

Σχετικές ειδήσεις