ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναστέλλονται οι εγγυήσεις σε βάρος κατηγορούμενων όσο διαρκεί η τραπεζική αργία

Αναστέλλονται οι εγγυήσεις σε βάρος κατηγορούμενων όσο διαρκεί η τραπεζική αργία

Όσο διαρκεί η τραπεζική αργία δεν θα καταβάλλονται εγγυήσεις ή χρηματικές ποινές που επιβάλλονται σε κατηγορούμενους αλλά ούτε και παράβολα για υποβολή μηνύσεων ή άσκηση άλλων ενδίκων μέσων.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου προς όλα τα Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της χώρας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αναστέλλεται, λόγω ανωτέρας βίας, για όσο διάστημα συνεχίζεται η τραπεζική αργία, η υποχρέωση εκπλήρωσης πάσης φύσεως οικονομικών υποχρεώσεων και ιδίως καταβολής εισφορών, παραβόλων, γραμματίων και δικαστικών ενσήμων, που σχετίζονται με την άσκηση και την εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ή καταβολής πάσης φύσεως εγγυοδοσιών ή εφ άπαξ ή σε δόσεις χρηματικού ποσού από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής.

Πάντως, όπως επισημαίνεται είναι «αυτονόητο ότι με τη λήξη της τραπεζικής αργίας αίρεται και ο σχετικός λόγος ανωτέρας βίας και αναβιώνει η υποχρέωση καταβολής των αντίστοιχων οικονομικών υποχρεώσεων».

Σχετικές ειδήσεις