ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποκλειστικό: Αποζημίωση 60.000 € καλείται να πληρώσει ο Ντινόπουλος στη Δούρου - Όλη η απόφαση

Αποκλειστικό: Αποζημίωση 60.000 € καλείται να πληρώσει ο Ντινόπουλος στη Δούρου - Όλη η απόφαση

Χρηματική αποζημίωση ύψους 60.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση καλείται να καταβάλει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Εσωτερικών επί κυβέρνησης Σαμαρά, Αργύρης Ντινόπουλος, στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά από απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την προσφυγή της, η κ. Δούρου αξίωνε από τον πρώην υπουργό αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που, όπως υποστήριξε στην αγωγή της, υπέστη από προσβλητικές για την προσωπικότητά της και συκοφαντικές δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντινόπουλος είχε υποστηρίξει σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ότι η κ. Δούρου είχε διατελέσει σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ είχε αναφερθεί και σε «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ που έχουν παρεισφρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η περιφερειάρχης Αττικής, με παρέμβασή της στην εκπομπή, είχε διευκρινίσει ότι ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του πρώην υπουργού και ότι εργάστηκε με δελτίο παροχής υπηρεσιών στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είναι προσωρινά εκτελεστή στο ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ η κ. Δούρου έχει δεσμευθεί ότι οποιοδήποτε ποσό επιδικαστεί θα κατευθυνθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε την απόφαση του δικαστηρίου, που δημοσιεύει αποκλειστικά το Newsbomb.gr:

dourou1a
dourou2
dourou3
dourou4
dourou5
dourou6
dourou7
dourou8

Σχετικές ειδήσεις