ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ενώπιον της ανακρίτριας ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Ενώπιον της ανακρίτριας ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Στην ανακρίτριαΒασιλική Μπράτηπου εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (29/9) ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος θεωρείται σίγουρο ότι θαζητήσειπροθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του αναφορικά με τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τα αδικήματα αφορούν μίζα ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από off shore εταιρία η οποία φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Η σύλληψή του αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομής και σχετίζονται με μίζες προς τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Leopard και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο.

Σχετικές ειδήσεις