ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δαφέρμος: Ο Κάντας με εκβίαζε και αναγκάστηκα να του δώσω μίζα (vid)

Δαφέρμος: Ο Κάντας με εκβίαζε και αναγκάστηκα να του δώσω μίζα (vid)

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος για μίζες ύψους 1,7 εκατ. ευρώ στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα για την υπόθεση του εξοπλιστικού «Kornet».

ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Σημειώνεται ότι ο γιος του και ο στενός του συνεργάτης που είχαν επίσης συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 80.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο Κ. Δαφέρμος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πράγματι έδωσε μίζα στον τότε αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών Αντώνη Κάντα. Ωστόσο υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να το κάνει καθώς εκβιάστηκε από τον τελευταίο να το κάνει.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να έδωσε στον ανακριτή «τα ονόματα πέντε προσώπων που μπορούν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της ανάκρισης για τους λόγους που ενέδωσε στις πιέσεις του Αντώνη Κάντα, ο κ. Δαφέρμος είπε επιπρόσθετα, πως κατά την ίδια περίοδο (αρχές του 2000), αντιμετώπιζε παράλληλα μία δικαστική περιπέτεια στην Τουρκία την οποία θεωρούσε "στημένη και μεθοδευμένη" και για την οποία τελικώς αθωώθηκε – οπότε ήταν πλέον ευάλωτος σε πιέσεις.

Σχετικές ειδήσεις