ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αυτό είναι το μαχαίρι που αφαίρεσε την ζωή του Παύλου Φύσσα (photo)

Αυτό είναι το μαχαίρι που αφαίρεσε την ζωή του Παύλου Φύσσα (photo)

Το μαχαίρι με το οποίο ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς αφαίρεσε την Ζωή του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Κερατσίνι, βγήκε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Η φωτογραφία του μαχαιριού που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», παρουσιάστηκε από την πολιτική αγωγή στον αστυνομικό που το συνέλλεξε από τον τόπο του εγκλήματος, με τον τελευταίο να το αναγνωρίζει και να το επιβεβαιώνει ως το όπλο του εγκλήματος.

«Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν. Είμαι δικός σας». Αυτά ήταν, σύμφωνα με τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης Δημήτρη Κουρετζή, τα λόγια που τους είπε ο Γιώργος Ρουπακιάς όταν τον έβαλαν στο περιπολικό, αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο αστυνομικός, μάλιστα, τόνισε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο πως αρχικά ο Ρουπακιάς τούς έλεγε «δεν ξέρω τι έγινε» και αφού ο κ. Κουρετζής τού είπε πως βρήκε το μαχαίρι στην πίσω αριστερή ρόδα και από εκεί θα εντοπιστεί ο δράστης, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε αυτήν την «ομολογία».

Νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (4/11) στη δίκη της Χρυσής Αυγής, άναψαν και πάλι τα αίματα, με τις ερωτήσεις που αφορούσαν τον Γιώργο Ρουπακιά να προκαλούν ένταση, όταν η πλευρά της υπεράσπισης υποστήριξε πως δεν επιτρέπονται ερωτήσεις για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις