ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινικές διώξεις για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Ποινικές διώξεις για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Σε δίκη παραπέμπονται ακόμη τέσσερις κατηγορούμενοι για τονάγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Ειδικότερα, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και της παράνομης κατοχής όπλων.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, οι τέσσερις κατηγορούμενοι έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και παραπέμφθηκαν να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Τέλος, από την έρευνα της εισαγγελέως κ. Πατσουράτη, δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος δυο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που είχαν καταμηνυθεί, και έτσι το σκέλος αυτό τέθηκε στο αρχείο με διάταξη που εκδόθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου έχει παραπεμφθεί ένα άτομο, το οποίο αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες. Το δικαστήριο έχει αναβάλει την υπόθεση για το Φεβρουάριο, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας ο ίδιος ο βουλευτής.

Σχετικές ειδήσεις