ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χ.Α.: Δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, υποστηρίζει η αστυνομικός

Δίκη Χ.Α.: Δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, υποστηρίζει η αστυνομικός

Με την εξέταση της αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Αγγελικής Λεγάτου, από συνηγόρους των δύο πλευρών, για τις ενέργειες που έκαναν αυτή και οι συνάδελφοί της το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η αστυνομικός δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από την Πολιτική Αγωγή για τον τρόπο που λειτούργησαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και για τις συνθήκες της δολοφονίας του μουσικού. Κλήθηκε επίσης να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους εκείνο το βράδυ η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία άλλη σύλληψη πέρα από αυτή του Γ. Ρουπακιά.

Η μάρτυρας επανέλαβε πως τα γεγονότα της νύχτας της 17 Σεπτεμβρίου 2013 εκτυλίχθηκαν τόσο γρήγορα που «δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω», όπως είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου κ. Λεπενιώτη: «Μα, για εκείνη την ώρα σας έχουμε , δεν σας έχουμε για ήρεμες καταστάσεις, το θεωρείτε παράλογο; Τον αστυνομικό τον έχουμε για να μας προστατεύει. Οκτώ αστυνομικοί πήγατε εκεί. Θα μπορούσε να αποτραπεί αυτό που έχει γίνει;».

Η κ. Λεγάτου υπεραμύνθηκε και πάλι των ενεργειών που έγιναν από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και, όπως και χθες που ξεκίνησε η κατάθεσή της, επανέλαβε: «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε άλλο, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, δεν καταλαβαίνω αυτή την επίθεση».

Υποστήριξε επίσης πως μετά τις θανατηφόρες μαχαιριές του Ρουπακιά στον 34χρονο μουσικό έπιασαν τον δράστη. «Δεν πιάσαμε κάποιον άλλον γιατί δεν είχε διαπραχθεί κάποια αξιόποινη πράξη. Να τους πιάναμε επειδή έτρεχαν;».

Όπως είπε η αστυνομικός εκείνο το βράδυ φοβήθηκε καθώς τα άτομα που ήταν στο σημείο έμοιαζαν επικίνδυνα, διευκρίνισε ωστόσο μετά από ερωτήσεις που δέχθηκε πως «ποτέ δεν προτάσσουμε το όπλο και δεν σημαδεύουμε κανέναν. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο το βράδυ, δεν είχαμε απειλή από όπλο».

Εξεταζόμενη από συνηγόρους των κατηγορουμένων η κ. Λεγάτου υποστήριξε πως δεν είδε κανέναν να προσπαθεί να αποτρέψει την σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, ισχυρισμός που προκάλεσε αίτημα της υπεράσπισης για κατ' αντιπαράσταση εξέτασή της με τις δύο φοιτήτριες, αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, που κατέθεσαν ότι είδαν κάποιον να προσπαθεί να απελευθερώσει τον δράστη από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομικός απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου του Ρουπακιά είπε πως «χώρισαν» τον Γ. Ρουπακιά και τον Παύλο Φύσσα που «χτυπιόντουσαν», τραβώντας πίσω τον μουσικό. Στις επίμονες ερωτήσεις του συνηγόρου γιατί τράβηξαν τον 34χρονο και όχι τον Ρουπακιά η μάρτυρας είπε: «Ήταν ο πιο εξαγριωμένος, δυνατός, ψηλό παλικάρι, φώναζε και έβριζε και χρειάζονταν δυο άτομα για να τον τραβήξουμε πίσω. Εγώ δεν μπορούσα μόνη μου», διευκρινίζοντας ότι είχε προηγηθεί το μαχαίρωμα.

Σχετικές ειδήσεις