ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον εισαγγελέα δύο πασίγνωστες γυναίκες ηθοποιοί από τη λίστα Μπόργιανς!

Στον εισαγγελέα δύο πασίγνωστες γυναίκες ηθοποιοί από τη λίστα Μπόργιανς!

Περί τα πενήντα –από τα 10.500 πρόσωπα - που βρίσκονται στην περίφημη λίστα Μπόργιανς αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ειδοποιηθούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς «διά υπόθεσή τους».

Όπως αναφέρει το Capital, οι πρώτες κλήσεις θα σταλούν άμεσα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δρομολογώντας ταχύτατες εξελίξεις στο κεφάλαιο φοροδιαφυγή που έχει θέσει ως προτεραιότητα η κυβέρνηση.

Μάλιστα και οι επόμενες κλήσεις 50 κλήσεις θα φύγουν επίσης σύντομα από τα εισαγγελικά γραφεία αφού η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αφού σχεδόν το 95% των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Μεταξύ αυτών που θα λάβουν την κλήση να εμφανιστούν στις αρχές είναι και οι δυο γυναίκες, πασίγνωστες ηθοποιοί οι οποίες έχουν βρεθεί να έχουν καταθέσεις από περίπου 1,5 εκατομμύριο η κάθε μια. Η ύπαρξη του ποσού δεν συνιστά οπωσδήποτε και ποινικό αδίκημα αλλά θα κληθούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των ποσών. Θα γίνει επίσης διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους μέσω των φορολογικών δηλώσεων.

Σε περίπτωση απόκλισης, τότε πριν ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση και να φορολογηθούν κανονικά όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Σχετικές ειδήσεις