ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αρειος Πάγος: Αθώοι οι ειδικοί φρουροί για το θάνατο του φοιτητή

Αρειος Πάγος: Αθώοι οι ειδικοί φρουροί για το θάνατο του φοιτητή

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με την οποία απαλλάχθηκαν τέσσερις ειδικοί φρουροί που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 24χρονου ομογενούς Νίκου Σακελλίωνα, τον Μάιο του 2008.

Κατά συνέπεια επικυρώνεται από τον Άρειο Πάγο η αθωωτική απόφαση για τους τέσσερις ειδικούς φρουρούς.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων οι ειδικοί φρουροί Γ. Πανέλας, Χαρ. Βαϊτσούδης, Χαρ. Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη δεν ευθύνονται για τον θάνατο του Σακελλίωνα.

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ο 24χρονος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, ενώ κατά την διάρκεια της σύλληψης του, ο Νίκου Σακελλίωνας έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και το κατάπιε με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και ο θάνατός του.

Όμως, ο πατέρας του 24χρονου, Δημήτρης Σακελλίωνας υποστήριξε ότι ο γιος του δεν ήταν χρήστης.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η εφετειακή αθωωτική απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία και απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας.

Σχετικές ειδήσεις