ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αλεξανδρούπολη: Στον ανακριτή σήμερα οι δύο συλληφθέντες τζιχαντιστές

Αλεξανδρούπολη: Στον ανακριτή σήμερα οι δύο συλληφθέντες τζιχαντιστές

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, οι δύο συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη για σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Ο 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης, αντιμετωπίζουν δύο κατηγορίες: της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής όπλων και κατοχή από κοινού ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι δυό τους, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή στην Αλεξανδρούπολη και θα τους εκπροσωπήσει αυτεπαγγέλτως διοριζόμενος συνήγορος, μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Ο 29χρονος τζιχαντιστής, ο οποίος σύμφωνα με τις Aρχές είναι ηγετικός πυρήνας της Αλ Κάϊντα στα Βαλκάνια και το 2005 είχε συλληφθεί στη Βοσνία, ύστερα από έφοδο των βρετανικών αρχών στο σπίτι του, όπου είχαν βρεθεί ζώνη με εκρηκτικά και βίντεο με απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις στον Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο, κράτησε αρνητική στάση στον ανακριτή και στους αστυνομικούς, δηλώνοντας τουρίστας! Σύμφωνα με πληροφορίες τους είπε:

«Με τον φίλο που ταξιδεύαμε μαζί στην Αλεξανδρούπολη, είχαμε γνωριστεί πρόσφατα στη Σουηδία σε ένα τζαμί. Έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα και κυρίως μας ενώνει η πίστη στον Θεό. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως είναι δυνατόν να με κρατάτε για δύο μαχαίρια που είχαμε μαζί. Νόμιζα ότι είστε δημοκρατικό κράτος, αλλά με κρατάτε λόγω του παρελθόντος μου. Δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο, ούτε που μείναμε, ούτε με ποιους μιλήσαμε στην Ελλάδα. Ήθελα να πάμε στην Τουρκία για τουρισμό».

Στο «μικροσκόπιο» της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ έχουν μπει τα δύο κινητά που βρέθηκαν πάνω στον 29χρονο με τον κωδικό «Μάξιμους», αλλά και οι επικοινωνίες που είχε, αν και φαίνεται ότι έχει σβήσει στοιχεία από τα κινητά του...

Σχετικές ειδήσεις