ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο Εφετείο ο Ανδρέας Βγενόπουλος - Δεκάδες εργαζόμενοι στο πλευρό του

Στο Εφετείο ο Ανδρέας Βγενόπουλος - Δεκάδες εργαζόμενοι στο πλευρό του

Στο Εφετείο μετέβη ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, προκειμένου να παρασταθεί στο Συμβούλιο Εφετών ως συνήγορος δύο συνεργατών του, για τους οποίους εξετάζεται σήμερα αίτημα έκδοσής τους, που έχουν υποβάλει οι κυπριακές Αρχές.

Τον επιχειρηματία περίμεναν έξω από το δικαστικό μέγαρο δεκάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ομίλου της MIG, οι οποίοι κρατούσαν πανό και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον εργοδότη τους.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε πως όλη η υπόθεση «είναι μία αστική διαφορά, όπου η MIG διεκδικεί 1,2 δισ. από την Κύπρο και η Κυπριακή Δημοκρατία, παράνομα, μέσω της Λαϊκής Τράπεζας διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο 4 δισ.».

Ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για «παρεμβάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης υπέρ των κυπριακών συμφερόντων», γεγονός, το οποίο, όπως ανέφερε, δημιουργεί ανησυχία στους εργαζόμενους του Ομίλου.

Επίσης, τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή «από τη MIG ζουν 30.000 οικογένειες».

Η δήλωση του κ. Βγενόπουλου έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, μετά τα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχει, πλέον, μία πολύ μεγάλη ανησυχία για τις φημολογούμενες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης υπέρ των κυπριακών συμφερόντων, μία πράξη που δεν την έχουν δικαιολογήσει ακόμη, κι αυτό έχει δημιουργήσει και μία ανησυχία στους εργαζόμενους της MIG. Από τη MIG, αυτήν τη στιγμή ζουν 30.000 οικογένειες. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία τους και τη σημερινή πρωτοβουλία τους και τους ευχαριστώ πάρα πολύ... Θα τους συστήσω να αποχωρήσουν το συντομότερο. Δεν συμμερίζομαι την ίδια αγωνία. Θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τελικώς αποδίδεται. Έχουμε απόλυτο δίκιο και η όλη υπόθεση είναι μία αστική διαφορά, όπου η MIG διεκδικεί 1,2 δισ. από την Κύπρο και η Κυπριακή Δημοκρατία, παράνομα, μέσω της Λαϊκής Τράπεζας διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο 4 δισ. Η Δικαιοσύνη, τελικώς, θα λάμψει και όσοι κάνουν επεμβάσεις θα είναι αποτυχημένες».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, εκφράζοντας την ευχή να μην υιοθετηθούν οι νομικές του απόψεις σε θέματα εκδόσεων από την ελληνική δικαιοσύνη.

Σχετικές ειδήσεις