ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 58χρονου κτηνοτρόφου

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 58χρονου κτηνοτρόφου

Πανδαιμόνιο επικράτησε σήμερα (28/3) στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου όπου προσήλθε για να απολογηθεί ο 55χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία ενός κτηνοτρόφου την περασμένη Τρίτη, στο Μπιτζαριανό Πεδιάδος Ηρακλείου.

Ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν μετά την απολογία του 55χρονου, στην προφυλάκισή του, γεγονός που δεν άρεσε σε ομάδα συγγενών του οι οποίοι στράφηκαν εναντίον των τηλεοπτικών συνεργείων, των δημοσιογράφων και των φωτογράφων που βίσκονταν στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.

Νωρίτερα, κατά την προσαγωγή του κατηγορουμένου στο δικαστικό μέγαρο επικράτησε ένταση, καθώς συγγενείς και φίλοι του θύματος επιχείρησαν να του επιτεθούν.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του 55χρονου έχει ασκηθεί, από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, ο κατηγορούμενος, που αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του Αντρέα Κανάκη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος ενός 3ου προσωπου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην συμπλοκή, μεταφέρθηκε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, στο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου, λίγο μετά τις 8.30 το πρωί.

Πληροφορίες θέλουν τον 55χρονο να ισχυρίζεται πως βρισκόταν σε άμυνα, όταν τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο συγχωριανό του, με τον οποίο είχαν κτηματικές διαφορές. Μάλιστα επεσήμανε ότι τον… «εμπλεξαν»!

Την ίδια ώρα, συγγενείς του θύματος υποστηρίζουν ότι και στο παρελθόν οι δύο άντρες είχαν διαπληκτιστεί, καθώς ο φερόμενος ως δράστης διεκδικούσε έναν βοσκότοπο, που όπως υποστηρίζουν συγχωριανοί του 58χρονου, δεν του άνηκε.

Φωτογραφίες: flashnews.gr.

Σχετικές ειδήσεις