ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο 15χρονης ύστερα από πτώση στο πρώην «Αλλατίνη»

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο 15χρονης ύστερα από πτώση στο πρώην «Αλλατίνη»

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον προ μηνών θανάσιμο τραυματισμό 15χρονης, ύστερα από πτώση στις εγκαταλελειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «Αλλατίνη».

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ευαγγελία Καρανίκα παρήγγειλε στο Α.Τ. Ανάληψης την διενέργεια έρευνας για τυχόν αμέλεια από την πλευρά των συνιδιοκτητών του πρώην εργοστασίου σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας και περίφραξης των εγκαταστάσεών του. Κατά πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό, θα ερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, όταν το άτυχο κορίτσι βρέθηκε στο πρώην εργοστάσιο «Αλλατίνη», πιθανότατα για να κάνει γκράφιτι με την παρέα της. Κατά την παρουσία της εκεί, έπεσε από τον 4ο όροφο στον 3ο, με συνέπεια να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου όμως λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Είχε προηγηθεί λίγους μήνες νωρίτερα άλλο περιστατικό στους ίδιους χώρους, όταν ένας 13χρονος σκαρφάλωσε σε κτίσμα, έπεσε και τραυματίστηκε.

Να σημειωθεί, ότι τα παρατημένα κτίρια του «Αλλατίνη» βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης (γωνία Ανθέων με Θεμιστοκλή Σοφούλη), ενώ πολλοί έφηβοι και νέοι έχουν μετατρέψει τις εγκαταστάσεις σε στέκι, όπου πηγαίνουν για παιχνίδι, αλλά και να περνούν εκεί το χρόνο τους μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Σχετικές ειδήσεις