ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ειδομένη: Ελεύθεροι με ρητή δικάσιμο αφέθηκαν δύο Ισπανοί που συνελήφθησαν για τα επεισόδια

Ειδομένη: Ελεύθεροι με ρητή δικάσιμο αφέθηκαν δύο Ισπανοί που συνελήφθησαν για τα επεισόδια

Ελεύθεροι αφέθηκαν -αφού ορίστηκε δικάσιμος- οι δύο Ισπανοί που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες στην Ειδομένη, μπροστά στον φράχτη που υψώνεται στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Σκοπίων.

Νωρίτερα, οι δύο άνδρες, 27 και 28 ετών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κιλκίς, με την εις βάρος τους δικογραφία να αφορά τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της έκθεσης ελληνικού κράτους σε κίνδυνο. Τελικά, τους χορηγήθηκε δικάσιμος για τις 24 Ιουνίου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Άλλες δέκα συλλήψεις

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποιεί ότι κατά τα δύο προηγούμενα 24ωρα έγιναν δέκα συλλήψεις, σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, από κλιμάκια της Διεύθυνσης Κιλκίς, στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης «για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 23χρονο Γερμανό, διότι κατείχε ένα μαχαίρι, μία 24χρονη συμπατριώτισσά του, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε ένα σπρέι πιπεριού, τρεις Νορβηγούς (δύο 27χρονες καθώς κι ένας 21χρονος) και μία 26χρονη Βρετανίδα, κατηγορούμενοι ότι κατείχαν παράνομα τρεις ασύρματους πομποδέκτες, δύο 24χρονους Τσέχους (άνδρας - γυναίκα), επειδή βρέθηκαν πάνω τους δύο μαχαίρια και μικροποσότητα χασίς, όπως επίσης μία 29χρονη Ισπανίδα, κατηγορούμενη για απείθεια (κατά την προσαγωγή των παραπάνω συμπατριωτών της για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια). Ο 10ος συλληφθείς είναι υπήκοος Συρίας, 23 ετών, και κατηγορείται για κατοχή μικροποσότητας χασίς.

Στους περισσότερους εξ αυτών, χορηγήθηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι. Το ζευγάρι των Τσέχων δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία και -σύμφωνα με την Αστυνομία- το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή, στον καθένα.

Σχετικές ειδήσεις