ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναβλήθηκε η δίκη για το «Koriopolis»

Αναβλήθηκε η δίκη για το «Koriopolis»

Αναβλήθηκε για τις 31 Οκτωβρίου 2016 η δίκη για τους στημένους αγώνες του 2011, γνωστό ως σκανδάλο «Koriopolis».

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 84 κατηγορούμενοι οι οποίοι κατηγορούνται για αδικήματα που αφορούν την εγκληματικότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για πρώην και νυν παράγοντες του ποδοσφαίρου, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές κ.λπ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος υπέβαλε αίτημα να αρθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί για την υπόθεση προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Βόλου.

«Βιώνω μια ποινή χωρίς να έχω δικαστεί από φυσικό μου δικαστή» τόνισε ο κ. Μπέος στο δικαστήριο, προσθέτοντας: «οι πολίτες του Βόλου με τίμησαν και δεν θα τους προδώσω ποτέ».

Η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του και να αρθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί. Τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του καθώς η πρόεδρος τόνισε ότι είναι σύντομη η επόμενη δικάσιμος. «Μου αφαιρείτε το δικαίωμα της ζωής μου. Πέντε χρόνια μου στερείται την ελευθερία» ξέσπασε, ο Αχιλλέας Μπέος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση του βουλεύματος για την υπόθεση, ο Αχιλλέας Μπέος τέθηκε σε αργία.

Στους κατηγορουμένους αποδίδονται παράνομες πράξεις που αφορούν χειραγώγηση αγώνων, παράνομα κέρδη, διορισμούς διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών κι άλλες παράνομες πράξεις.

Μεταξύ των μαρτύρων στην υπόθεση βρίσκεται και το όνομα του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος απαλλάχθηκε με το βούλευμα για την υπόθεση.