ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κέρκυρα: Στη φυλακή ο εκπαιδευτικός που ασέλγησε σε δύο μαθήτριες

Κέρκυρα: Στη φυλακή ο εκπαιδευτικός που ασέλγησε σε δύο μαθήτριες

Την προφυλάκιση του 51χρονου εκπαιδευτικού που κατηγορείται για ασέλγεια σε δύο μαθήτριες του δημοτικού σχολείου όπου δίδασκε, εννέα και έντεκα χρονών αντίστοιχα, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Ο 51χρονος δάσκαλος είχε οδηγηθεί μετά τις 9:30 το πρωί, στον ανακριτή Κέρκυρας και έπειτα από επτά ώρες απολογίας διετάχθη η προφυλάκισή του.

«Η στέρηση της ελευθερίας είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να υποβληθεί στη χώρα μας σε ένα πολίτη. Δεν έχει αξία το μέγεθός του χρόνου της στέρησης της ελευθερίας, όσο η ίδια η στέρησή της. Όμως τραγικότερο όλων, αποτελεί η κατάχρηση της εξουσίας στην ψυχή και στο συναίσθημα, στην αγνότητα και την ανιδιοτέλεια των μαθητών από το δάσκαλο» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χρήστος Άνθης, ενώ επεσήμανε ότι από την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας με έγγραφο που απέστειλε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας τον είχε παύσει από τα καθήκοντά του εκπαιδευτικού.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του 51χρονου δασκάλου, τον βαρύνει με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια».

Σχετικές ειδήσεις