ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣτΕ: Η Ολομέλεια κρίνει τη συνταγματικότητα της αποχής των δικηγόρων

ΣτΕ: Η Ολομέλεια κρίνει τη συνταγματικότητα της αποχής των δικηγόρων

Το αν είναι συνταγματική και νόμιμη η πολύμηνη (από τονΙανουάριο)πανελλαδικήαποχή των δικηγόρων λόγω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αναμένεται να κρίνει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συζητήθηκαν σήμερα (13/05) οι προσφυγές των δικηγόρων Παναγιώτη Καλαντζάκου και Αντώνη Ξενάκη που ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποχές του δικηγορικού κόσμου.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, από την πλευρά της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, παραστάθηκαν ο πρόεδρος της και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Φίλιππος Σπυρόπουλος και ο Αλέξανδρος Λεοντόπουλος-Βαβμέτσος.

Από την άλλη πλευρά παραστάθηκαν οι ίδιοι οι εν λόγω δύο δικηγόροι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο κ. Καλαντόπουλος ζήτησε μια σύντομη αναβολή, ενώ αντίθετα δεν συντάχθηκε με το αίτημα ο δεύτερος εκ των προσφευγόντων ο κ. Ξενάκης.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει επί του αιτήματος αναβολής και με παρεμπίπτουσα απόφασή του απέρριψε το αίτημα.

Στη συνέχεια οι δυο πλευρές ανέπτυξαν τις αντίθετες απόψεις τους.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

Σχετικές ειδήσεις