ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινική έρευνα για τις καταγγελίες Βγενόπουλου σε βάρος της Β. Θάνου

Ποινική έρευνα για τις καταγγελίες Βγενόπουλου σε βάρος της Β. Θάνου

Διενεργείται ήδη με απόλυτη μυστικότητα από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.

Ποινική έρευνα για τα όσα κατήγγειλε προ ημερών ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων, διενεργείται ήδη με απόλυτη μυστικότητα από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την έρευνα χειρίζεται η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου. Ο επιχειρηματίας -όπως είναι γνωστό- υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά, με βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου, για απόπειρα δωροληψίας, εμπορία επιρροής, απόπειρα εκβίασης, αλλά και παράβαση καθήκοντος, εμπλέκοντας στην υπόθεση μια επιχειρηματία φίλη της, καθώς και συγγενικά της πρόσωπα. Οι κατηγορίες, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος της MIG, αφορούν τις δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο δυο συνεργατών του και πρώην στελεχών της Λαϊκής Tράπεζας, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, αλλά και την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Βγενόπουλος, «μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο. Για την ακρίβεια, μου ζητήθηκε... βιβλιοθήκη, δηλαδή μεγάλος αριθμός βιβλίων».

Παράλληλα με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος ζητεί να κινηθούν οι απαιτούμενες πειθαρχικές διαδικασίες για όσα ο ίδιος κατήγγειλε σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου. Στην επιστολή του εκφράζει την απορία πώς η καταγγελία του ακόμα δεν έχει τύχει πειθαρχικής διερεύνησης από τον αρμόδιο υπουργό στον οποίο και αποστέλλει, όπως αναφέρει, το σύνολο της αναφοράς του.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της προέδρου του Αρείου Πάγου κατά τη χθεσινή (23/05/2016) εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, αναφέρει «κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, κατά την ομιλία της, είχε κάνει λόγο ευθέως για μεθόδους σπίλωσης από εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών και είχε επισημάνει ότι οι δικαστές δεν πτοούνται από τέτοιες μεθόδους και θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους ερευνώντας υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

Σχετικές ειδήσεις