ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γκάφα ολκής: Παναγιώτης Βλαστός και Χρυσή Αυγή στο ίδιο εδώλιο!

Γκάφα ολκής: Παναγιώτης Βλαστός και Χρυσή Αυγή στο ίδιο εδώλιο!

Ξεκίνησε η εξέταση μαρτύρων μετά από διακοπή τεσσάρων μηνών, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τον Παναγιώτη Βλαστό να κάθεται στο εδώλιο αντίκρισαν, το πρωί της Παρασκευής (03/06), οι παράγοντες της δίκης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Για λίγα λεπτά επικράτησε αναστάτωση καθώς κατηγορούμενοι και από τις δύο υποθέσεις κάθισαν στο ίδιο εδώλιο. Το ... μπέρδεμα προέκυψε λόγω κακού προγραμματισμού για τις αίθουσες των δύο δικαστηρίων.

Στη συνέχεια, στην έδρα ανέβηκαν οι δικαστές που εξετάζουν την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού, οι οποίοι προχώρησαν άμεσα σε ολιγόλεπτη διακοπή, προκειμένου να γίνει μεταφορά των κατηγορουμένων στη διπλανή αίθουσα.

Αμέσως μετά, ανέβηκε στην έδρα η σύνθεση του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και η συνεδρίαση ξεκίνησε, με την εξέταση μάρτυρα αστυνομικού, μετά από περίπου τέσσερις μήνες και αλλεπάλληλες διακοπές, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Στο εδώλιο κάθισαν, μόλις δύο από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους, με τον Γιώργο Ρουπακιά να επιλέγει και σήμερα να μην καθίσει στο εδώλιο και να παραμείνει σπίτι του όπου βρίσκεται σε περιορισμό μετά την αποφυλάκιση του, λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, μια μέρα μετά την δραματική έκκληση της για επιτάχυνση της διαδικασίας, παρακολουθούσε σιωπηλή τη διαδικασία στα τελευταία καθίσματα της δικαστικής αίθουσας.

«Επί λέξη είπε: "Είμαι της Χρυσής Αυγής"»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο αστυνομικός Νίκος Ντάφος, ο οποίος ήταν οδηγός του περιπολικού στο οποίο επέβαινε, το μοιραίο βράδυ, ο Γιώργος Ρουπακιάς αμέσως τη σύλληψη του.

Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την σύλληψη του Ρουπακιά ο οποίος, όπως είπε, δεν αντιστάθηκε. «Ήταν ήρεμος και κάπνιζε», κατέθεσε. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν τον ρώτησαν γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα εκείνος απάντησε ότι «την έπεσαν σε κάποιο δικό μας».

Στην ερώτηση που του έκαναν αν ήταν οπαδός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, καθώς οι αστυνομικοί πίστευαν πως επρόκειτο για συμπλοκή οπαδών των δύο ομάδων, ο αστυνομικός κατέθεσε πως απάντησε «είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά».

Ο αστυνομικός είπε στο δικαστήριο πως ενημέρωσαν το Κέντρο ότι η συμπλοκή δεν αφορά φιλάθλους αλλά ότι «ψάχνουμε άτομα της Χρυσής Αυγής» και σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της προέδρου απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Επί λέξη είπε (σ.σ. ο Ρουπακιάς) "είμαι της Χρυσής Αυγής"» και υπογράμμισε πως κανείς δεν επιχείρησε να αποσπάσει τον Ρουπακιά από τα χέρια της αστυνομίας, «κανείς δεν ρώτησε γιατί τον βάζουμε στο περιπολικό».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο αστυνομικός κατέθεσε πως συνάδελφος του, ο οποίος ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας, έχει δεχτεί απειλές και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει συμβεί σε εκείνον το ίδιο.

Σχετικές ειδήσεις