ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η τραγική συμβίωση, η δολοφονία με τον μπαλτά και τα 10 χρόνια με αναστολή

Η τραγική συμβίωση, η δολοφονία με τον μπαλτά και τα 10 χρόνια με αναστολή

Το δράμα που ζούσε για δεκαετίες και κατέληξε στην δολοφονία του συζύγου της περιέγραψε η κατηγορούμενη μπροστά στους δικαστές

Έχοντας στο πλευρό της συμπαραστάτες τα τρία της παιδιά, μια 70χρονη γυναίκα από το Λασίθι κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κατηγορούμενη για τη δολοφονία του 76χρονου συζύγου της, τον Ιούνιο του 2015, σε περιοχή της Σητείας, χτυπώντας τον με μπαλτά 14 φορές.

Η 70χρονη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις άσχημες συνθήκες που δημιουργούσε στο σπίτι ο βίαιος χαρακτήρας του συζύγου της, τους ξυλοδαρμούς και τις ταπεινώσεις που ήταν αναγκασμένη να δέχεται για χρόνια, και οι οποίες την οδήγησαν, με τη βοήθεια των παιδιών της, στην απόφαση να απομακρυνθεί από κοντά του.

Όπως επεσήμανε, την μοιραία μέρα, αφού του είχε ανακοινώσει την απόφασή της αυτή, ο 76χρονος σε έξαλλη κατάσταση και υπό την επήρεια αλκοόλ, της επιτέθηκε και άρχισε να τη χτυπά, υβρίζοντας την παράλληλα.

Σύμφωνα με την απολογία της γυναίκας, ο καυγάς είχε διάρκεια και κάποια στιγμή οι δυο τους βρέθηκαν στην κουζίνα, όπου και φοβούμενη για τη ζωή της προσπάθησε να απομακρύνει τον μαινόμενο άντρα ρίχνοντας πάνω του βραστό νερό από μια κατσαρόλα.

Όπως είπε η ίδια, αυτή η κίνηση τον εξαγρίωσε περισσότερο και τότε εκείνη, σίγουρη ότι έφτασε το τέλος της, πήρε τον μπαλτά και άρχισε να τον χτυπά.

Να σημειωθεί ότι η 70χρονη αμέσως μετά το έγκλημα έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε, λέγοντας ότι δεν θέλει ούτε δικηγόρο...

Το δικαστήριο φαίνεται ότι κατανόησε το μαρτύριο της και μετέτρεψε την κατηγορία από «ανθρωποκτονία από πρόθεση» σε «ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής».

Παράλληλα της αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του «πρότερου έντιμου βίου» και της «ώθησης στην πράξη αυτή λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος».

Έτσι την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, γεγονός που σημαίνει ότι η 70χρονη - που παρέμενε όλο αυτό το διάστημα προφυλακισμένη- μπορεί να επιστρέψει στα παιδιά της.

Πηγή: cretalive.gr

Σχετικές ειδήσεις