ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναβλήθηκε η δίκη για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές - Πορεία αλληλέγγυων στη Θεσσαλονίκη

Αναβλήθηκε η δίκη για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές - Πορεία αλληλέγγυων στη Θεσσαλονίκη

Αναβολή πήρε η δίκη των 21 ατόμων που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.

Η αναβολή ήταν αναμενόμενη καθώς συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων. Πλέον το δικαστήριο θα επανέλθει στις 13 Μαρτίου του 2017, με την υπόθεση.

Νωρίς το πρωί σήμερα (09/06) είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης κάτοικοι της Χαλκιδικής για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους. Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν φτάσει από χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησαν ολονύκτια διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Αριστοτέλους, και οι αλληλέγγυοι κρατώντας πανό, κινήθηκαν μέσω της οδού Τσιμισκή προς το δικαστικό μέγαρο, όπου και κατέληξαν.

Μετά τη χορήγηση της αναβολής, οι ίδιοι αποχώρησαν από το δικαστικό μέγαρο πραγματοποιώντας μία ακόμη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

skouries

Υπενθυμίζεται ότι οι 21 κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού, ενώ αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Τέσσερις εξ αυτών είχαν προφυλακιστεί αρχικά, αλλά, στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, η βασική κατηγορία που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη, το βούλευμα τούς καταλογίζει κατά περίπτωση κατηγορίες για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό κ.ά.

Πηγή φωτογραφιών - video: seleo.gr

Σχετικές ειδήσεις