ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για ηλικιωμένο που αποπειράθηκε να αποπλανήσει ανήλικες

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για ηλικιωμένο που αποπειράθηκε να αποπλανήσει ανήλικες

Βαρύς αποδείχτηκε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον 79χρονο από το χωριό Θραψανό του Ηρακλείου, ο οποίος κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για αποπλάνηση δύο κοριτσιών τον Ιούλιο του 2015.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε με ομόφωνη απόφαση της σύνθεσης του δικαστηρίου σε 16 χρόνια κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Κατά την ακροαματική διαδικασία επικράτησε αρκετές φορές ένταση μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου με πρωταγωνιστές τόσου τους συγγενείς του κατηγορούμενου όσο και τις οικογένειες των δύο ανήλικων κοριτσιών.

Επίσης παρουσιάστηκε έγγραφο από το σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης στο οποίο μέχρι τώρα κρατείτο προσωρινά ο 79χρονος, το οποίο ανέφερε ότι ο ηλικιωμένος πάσχει από άνοια.

Η σύνθεση όμως του δικαστηρίου δεν πείσθηκε για την κατάσταση του και τον καταδίκασε.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε έρθει τότε στο φως μετά από καταγγελία που έκαναν στις τοπικές αστυνομικές αρχές, γονείς δύο κοριτσιών, που όπως ανέφεραν, ο 79χρονος γείτονάς τους επιχείρησε να τα αποπλανήσει.

Σε βάρος του 79χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκων κάτω των 15 ετών και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων κάτω των 12 ετών.

Σχετικές ειδήσεις