ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Πολάκης για τις καταγγελίες για τους δικαστές

Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Πολάκης για τις καταγγελίες για τους δικαστές

Ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα έδωσε σήμερα κατάθεση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου ΠάγουΕυτέρπης Κουτζαμάνη.

Αφορμή, όπως είναι γνωστό, για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πολάκη, ο οποίος είχε πει:

«Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών - για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός μετέβη, όπως του παρέχει τη δυνατότητα ο νόμος, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του αναφέρθηκε σε υποθέσεις που αφορούν σε θέματα υγείας και έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Δασούλας θα μελετήσει και θα αξιολογήσει το περιεχόμενο της κατάθεσης, προκειμένου να αποφασίσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του. Αν μεν κρίνει αναγκαίο ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, θα προχωρήσει την ερευνά του, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο.

Σχετικές ειδήσεις