ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινή ισόβιων δεσμών και κάθειρξη 26 ετών σε 38χρονο για δολοφονία κοσμηματοπώλη

Ποινή ισόβιων δεσμών και κάθειρξη 26 ετών σε 38χρονο για δολοφονία κοσμηματοπώλη

Την ποινή των ισόβιων δεσμών και επιπλέον κάθειρξη 26 ετών και 3 μηνών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 38χρονο ομογενή που κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για τη ληστεία μετά φόνου που διέπραξε, πέρσι το Σεπτέμβριο, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με θύμα 27χρονο κοσμηματοπώλη.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο -γεωργιανής καταγωγής- κατηγορούμενος αντέδρασε, αποδοκιμάζοντας το δικαστήριο, ενώ επιτέθηκε λεκτικά στους αστυνομικούς φρουρούς. «Αφαίρεσα μια ζωή, αλλά με την απόφασή σας αφαιρείτε τη δική μου ζωή», είπε απευθυνόμενος προς τους δικαστές, προκαλώντας την οργή των συγγενών και φίλων του αδικοχαμένου κοσμηματοπώλη. Νωρίτερα, ένορκοι και δικαστές τον έκριναν ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί έλλειψης ανθρωποκτόνου δόλου.

Η υπόθεση αναβίωσε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, με τραγική φιγούρα τη μητέρα του άτυχου νέου, που είδε το γιο της να σωριάζεται στο έδαφος, ύστερα από σφαίρα που δέχθηκε στην κοιλιά. Ο 27χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου όμως τελικά εξέπνευσε μία μέρα αργότερα. «Κοιτούσε στη βιτρίνα κάποιο ρολόι και χτύπησε το κουδούνι της πόρτας ασφαλείας. Μόλις μπήκε μέσα, ανέβασε μέχρι τη μύτη το φουλάρι κι έβγαλε ένα πιστόλι από την τσέπη του. Ληστεία φώναξε και πυροβόλησε μια φορά για εκφοβισμό» είπε από το βήμα του μάρτυρα η μητέρα του 27χρονου.

Συνεχίζοντας τη σπαρακτική της κατάθεση, η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας, επισήμανε: «Κοίταξα στα μάτια το παιδί μου κι εκείνος είπε ‘μάνα άδειασέ τα όλα'. Ξεκινήσαμε να βάζουμε στο σάκο κοσμήματα, χρυσαφικά, ρολόγια. Έβριζε για να κάνουμε γρήγορα. Το βλέμμα του ήταν αδίστακτο». Περιγράφοντας τη στιγμή του πυροβολισμού σημείωσε ότι η ίδια έβγαλε το χειριστήριο από την τσέπη για να ανοίξει την πόρτα ασφαλείας. «Πυροβόλησε από μικρή απόσταση. Οι τελευταίες κουβέντες του παιδιού μου ήταν ‘μη φοβάσαι μάνα, είμαι καλά'. Σήκωσε το πουκάμισο και είδα την τρύπα στην κοιλιά του. Μετά έπεσε στο πάτωμα».

Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης στην προσπάθεια να διαφύγει με κλεμμένη μοτοσικλέτα, έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν. Όπως αποκαλύφθηκε, μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής που του είχε επιβληθεί για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και ναρκωτικά.

Ο ίδιος κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του, επαναλαμβάνοντας -όπως στην ανακριτική του απολογία- ότι δεν ήθελε να σκοτώσει. «Λυπάμαι πραγματικά. Μακάρι να μην είχαν καταργήσει τη θανατική ποινή. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του παιδιού».

Σχετικές ειδήσεις