ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ντογιάκος: Η καθυστέρηση του βουλεύματος για τη Siemens οφείλεται στο ΥΠΕΞ

Ντογιάκος: Η καθυστέρηση του βουλεύματος για τη Siemens οφείλεται στο ΥΠΕΞ

Στην αντεπίθεση περνά ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens λόγω μη έγκαιρης μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αφού επαναλαμβάνει ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ και ότι για τούτο είχαν ενημερωθεί τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και το Εξωτερικών προκειμένου να παράσχουν την απαραίτητη συνδρομή, κάνει λόγο «για σκόπιμες διαρροές από αγνώστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα που δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Ντογιάκου έχει ως εξής:

«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την αναβολή της δίκης στην υπόθεση της Siemens, ανακοινώνεται ότι στις 8-4-2015, δηλαδή πολύ πριν την έναρξη της δίκης στις 27 Νοεμβρίου του 2015, ο αρμόδιος εισαγγελέας με το υπ΄ αριθμόν πρωτ. 23002/8-4-2015 έγγραφό του προς τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ζήτησε τη μετάφραση του υπ΄ αριθμόν 399/2015 παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από την ελληνική στη γερμανική γλώσσα.

Λόγω της καθυστέρησης στη μετάφραση ακόμη και μετά την έναρξή της δίκης, με αλλεπάλληλα έγγραφά του, τα οποία προς ενημέρωση και για την αναγκαία συνδρομή κοινοποιήθηκαν στα γραφεία των κ.κ. υπουργών Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (αριθμός πρωτ. 61406/4-11-015, 70277/11-12-2015, 29410/27-4-2016), ζήτησε επιμόνως την επίσπευση της μετάφρασης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 13-5-2-16 και το βούλυεμα υποβλήθηκε μεταφρασμένο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στις 16-5-2016.

Σε όλα τα στάδια ελέγχου της δικογραφίας και προσδιορισμού της υπόθεσης προς εκδίκαση, τηρήθηκαν επακριβώς οι ισχύουσες διατάξεις και η νομολογία του Αρείου Πάγου και άλλων Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Σκόπιμες διαρροές από αγνώστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα, δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια».

Σχετικές ειδήσεις