ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος πρώην τραπεζικού στελέχους

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος πρώην τραπεζικού στελέχους

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε «οργανωμένο σχέδιο» από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμο Θωμόπουλο μη διασφαλίζοντας τα συμφέροντά της διέταξε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Την έρευνα ανέλαβαν να διενεργήσουν οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης, οι οποίοι καλούνται να διαπιστώσουν εάν στοιχειοθετείται μεταξύ άλλων αξιοποίνων πράξεων το αδίκημα της «απόπειρας απιστίας».

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί αν εθίγησαν τα συμφέροντα της Τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση της.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θωμόπουλος όταν βρισκόταν στο τιμόνι της τράπεζας είχε αναλάβει στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας την εξεύρεση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ενώ διαβεβαίωνε ότι είχε βρει τα κεφάλαια αυτά, στην ουσία κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Τα στελέχη της τράπεζας φέρεται να το αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης και για το λόγο αυτό υπήρξε άμεση κινητοποίηση κορυφαίων στελεχών, προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες και να μην κινδυνεύσει η επιβίωση της τράπεζας.

Σχετικές ειδήσεις