ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προκλητική η αδερφή του Ρουπακιά: Ο αδερφός μου από φόβο πήρε ένα μαχαιράκι κι έγδαρε τον Φύσσα

Προκλητική η αδερφή του Ρουπακιά: Ο αδερφός μου από φόβο πήρε ένα μαχαιράκι κι έγδαρε τον Φύσσα

Την εκδοχή του αδελφού της Γιώργου Ρουπακιά για τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κατέθεσε σήμερα Παρασκευή (15/05) η Χρυσούλα Ρουπακιά, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Όπως είπε η Χρυσούλα Ρουπακιά, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου αδελφού της, τον οποίο επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, της είπε ότι «ο αδελφός μου τσακώθηκε με το παλικάρι και όταν κάποιοι -τέσερα με πέντε άτομα- πήγαν να τον τραβήξουν έξω από το αυτοκίνητο... από το φόβο του πήρε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλαπάκι και του έκανε δυο γρατζουνιές. Όπως ήταν σκυμμένος βγαίνοντας από το αυτοκίνητο έκανε με το χέρι του έτσι (σ.σ. έδειξε την κίνηση με τα χέρια της ) και του έκανε ( σ.σ. του Παύλου Φύσσα) δυο γρατζουνιές στην κοιλιά. Ήταν σκυμμένος, δεν έβλεπε που χτυπάει... Έβλεπε μόνο πόδια..».

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα τόνισε στην κατάθεσή της πως ο αδελφός της δέχθηκε τηλεφώνημα για να σπεύσει στην Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια «γιατί κάτι είχε συμβεί».

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, ρώτησε τη συζύγο Ρουπακιά, πώς ο αδελφός της έφυγε εκείνο το βράδυ από το σπίτι και εκείνη, όπως ανέφερε, της είπε: «Μου είπε ότι έφυγε από το σπίτι, διότι του τηλεφώνησε ο Δήμου για να παει στην Τοπική γιατί κάτι είχε συμβεί . "Γνωρίζεις κάτι;" τον ρώτησε και εκείνος απάντησε "δεν γνωρίζω ξεκινάω για εκεί και βλέπουμε". Ετοιμάστηκε, έφυγε και τα νεα του τα μαθαίνουμε όταν πια είναι στο Τμήμα του Κερατσινίου».

Συνελήφθη άτομο με μαχαίρι πριν μπει στην αίθουσα

Στο μεταξύ, σε διακοπή της δίκης, συνήγοροι πολιτικής αγωγής γνωστοποίησαν στο δικαστήριο, ότι συνελήφθη ένα άτομο να επιχειρεί να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι 5 με 6 εκατοστών.

«Θα θέλαμε να μάθουμε τι χαρακτηριστικά έχει αυτό το πρόσωπο, διότι έχουμε πληροφορίες σε ποιο μπλοκ ανήκει, καθώς έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» ανέφερε στο ακροατήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν αλλά όλα σταμάτησαν εκτός αίθουσας, δεν μπορεί σας δώσει πληροφορίες παραπάνω για αυτό το δικαστήριο. Το περιστατικό έγινε εκτός ακροατηρίου», απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη.

«Είχα πάει και εγώ στο Μελιγαλά»

Ο Γιώργος Ρουπακιάς το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας οδηγούσε το αυτοκίνητο της αδελφής του. Όπως κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο, με τον αδελφό της «πριν το συμβάν επικοινωνούσαν τακτικά, τώρα όχι».

Η μάρτυρας είπε πως ο αδελφός της ήταν ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής. «Μου έχει πει πως του αρέσει να βοηθάει αλλά δεν ήταν μέλος. Έχω ψηφίσει κι εγώ μια φορά Χρυσή Αυγή. Ο Γιώργος είχε πάει σε διανομές τροφίμων και ρούχων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Δεν ξέρω πόσο τακτική ήταν η παρουσία του στα γραφεία της ΤΟ της Νίκαιας. Έχω παρευρεθεί και εγώ σε κάποιες εκδηλώσεις στον Μελιγαλά και στις Θερμοπύλες για τις οποίες με είχε ενημερώσει εκείνος».

Πρόεδρος: Είχατε κοινές παρέες;
Μάρτυρας: Όχι. Γνώριζα κάποια παιδιά από το γραφείο. Τον Πατέλη, τον Καζατζόγλου, τον Τσόρβα, με τον οποίο έχουμε μακρινή συγγένεια (σ.σ. στη συνέχεια τους αναγνώρισε και μέσα στο Δικαστήριο).
Πρόεδρος: Η σύζυγός του ήταν σε αυτές τις εκδηλώσεις;
Μάρτυρας: Σε μια στις Θερμοπύλες και σε μια άλλη στο Μελιγαλά.
Πρόεδρος: Ποιοι μετείχαν στις εκδηλώσεις;
Μάρτυρας: Ήταν ψηφοφόροι, προφανώς, αλλά η εκδήλωση ήταν ανοιχτή. Οι περισσότεροι βουλευτές ήταν σε όλες τις εκδηλώσεις...

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις