ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανασύρθηκαν από το αρχείο δικογραφίες σε βάρος του Βγενόπουλου με εισαγγελική εντολή

Ανασύρθηκαν από το αρχείο δικογραφίες σε βάρος του Βγενόπουλου με εισαγγελική εντολή

Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανασύρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχείο οι δικογραφίες σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Οι δικογραφίες είχαν τεθεί στο αρχείο κατόπιν σχετικής διάταξης των εισαγγελέων Γεωργιας Τσατάνη και Αθηνάς Θεοδωροπούλου.

Η ανάσυρση από το αρχείο αποφασίστηκε λόγω νέων στοιχείων που ανέκυψαν μεταξύ των οποίων: Αναφορές και έγγραφα πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σηφουνάκη, η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, δημοσιεύματα του Τύπου, όπως και το γεγονός ότι η έρευνα για τον επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και τα ομόλογα, είχε ξεκινήσει με αυτοκαταγγελία του κ. Βγενόπουλου.

Ήδη οι επίμαχες δικογραφίες παραδόθηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο τους από μηδενική βάση.

Σχετικές ειδήσεις