ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εθνική Σχολή Δικαστών: Καταγγελίες για τον εισαγωγικό διαγωνισμό

Εθνική Σχολή Δικαστών: Καταγγελίες για τον εισαγωγικό διαγωνισμό

Εισαγγελική προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με το τελευταίο εισαγωγικό διαγωνισμό στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών βρίσκεται σε εξέλιξη έπειτα απο σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά κατά τον επίμαχο διαγωνισμό έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν στη Σχολή τρείς δικηγόροι (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) που ήταν μέλη των δικηγορικών εταιρειών (δηλαδή συνέταιροι) καθηγητή της Νομικής Σχολής, ο οποίος ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής.

Μάλιστα η μια εκ των δύο υποψηφίων και σήμερα σπουδαστριών στη Σχολή έκανε και τη δικηγορική άσκησή της στο γραφείο του καθηγητή κατά τη διετία 2010-2012.

Το ζήτημα των εισαγωγικών εξετάσεων στη Σχολή έχει απασχολήσει και το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγαν δυο υποψήφιοι που δεν πέρασαν. Το ΣτΕ έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν συντρέχει ασυμβίβαστο συμμετοχής του καθηγητή στην επιτροπή αξιολόγησης , παρά τις σχέσεις που είχε με τους τρεις συναιτέρους του στις δικηγορικές του εταιρείες. Πάντως αντίθετη άποψη για όλα αυτά είχε η προεδρεύουσα του Τμήματος του ΣτΕ που εξέδωσε τις αποφάσεις, η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία τόνισε ότι ο καθηγητής είχε κώλυμα και δεν έπρεπε να συμμετέχει στην επιτροπή εξετάσεων. Τελικά, έμεινε μειοψηφία, μαζί με δύο ακόμη παρέδρους, τον Ιωάννη Παπαγιάννη και Γιώργο Ζιάμο.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής, πρότεινε δυο από τα τέσσερα θέματα των γραπτών εξετάσεων και βαθμολόγησε τα γραπτά των υποψηφίων, ενώ συμμετείχε και στις προφορικές εξετάσεις. Ακόμη, ο καθηγητής κατά την προφορική εξέταση αποκάλεσε τις δύο -μέχρι πρόσφατα- συνεργάτιδες του με τα χαϊδευτικά τους ονόματα.

Σχετικές ειδήσεις