ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρειος Πάγος : Επικύρωσε πρόστιμο σε επιχειρηματία για καταπάτηση αιγιαλού

Άρειος Πάγος : Επικύρωσε πρόστιμο σε επιχειρηματία για καταπάτηση αιγιαλού

Πρόστιμο 85.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε επιχειρηματία από την Κτηματική Υπηρεσία Χανίων Κρήτης, καθώς σε τουριστική παραλία του νομού προχώρησε σε παράνομη επιπλέον χρήση αιγιαλού επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Ειδικότερα, ο επιχειρηματίας έκανε κατάληψη επιπλέον 660 τ.μ. αιγιαλού από την έκταση που προέβλεπε η άδεια την οποία είχε λάβει από το Δήμο και τοποθέτησε πρόσθετες καρέκλες, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αλλά και μια καντίνα 120 τ.μ.

Η Κτηματική Υπηρεσία μετά από επιτόπια αυτοψία θεώρησε αυθαίρετη χρήση το σύνολο της έκτασης των 1.800 τ.μ. που του είχε παραχωρηθεί (ενοικιάσει).

Κατόπιν αυτού το Δημόσιο του επέβαλε πρόστιμό 129.788 ευρώ και ο Δήμος 440 ευρώ για καταπάτηση αιγιαλού.

Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το πρόστιμό των 129.788 ευρώ και το Εφετείο Αθηνών το μείωσε στις 85.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι το πρόστιμο πρέπει να ανταποκρίνεται στο διάστημα της παράβασης, το οποίο ήταν επί τρίμηνο και όχι για όλο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης. Η μίσθωση του αιγιαλού ήταν για μια θερινή περίοδο.

Με τη σειρά τους οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν την Εφετειακή απόφαση, και απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης του επιχειρηματία, υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει το ποσό των 85.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις