ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη - Ανώτατοι δικαστές: Δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να μιλάμε για τα μισθο

«Εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη - Ανώτατοι δικαστές: Δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να μιλάμε για τα μισθο

Σε «εμφύλια σύρραξη» μετατρέπεται πλέον η διαμάχη ανάμεσα στη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και τους τρεις ανώτατους δικαστές της χώρας, αναφορικά με το ποιος δικαιούται ή όχι να μιλά για τα ζητήματα που αφορούν στα ειδικά μισθολόγια του δικαστικού κλάδου.

Η χθεσινή συνάντηση των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, προκάλεσε τη σημερινή (07/10/2016) αυστηρή ανακοίνωση της ΕΔΕ, η οποία έθεσε ζήτημα αναρμοδιότητας στους τρεις δικαστικούς να εγείρουν μισθολογικά ζητήματα.

Η ανακοίνωση αυτή οδήγησε στην οργισμένη απάντηση των τριών δικαστών, οι οποίοι επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους ότι «πρώτιστο καθήκον των επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι η διαφύλαξη του κύρους και της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών, συνάρτηση της οποίας, ως θεσμικό και όχι ως οικονομικό ζήτημα, αποτελεί και το ύψος του μισθολογίου τους, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα (άρθρ. 88). Συνεπώς, δικαιούνται και υποχρεούνται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και για το εν λόγω θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ