ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κάνει πίσω η Θάνου για τα όρια της ηλικίας των δικαστών

Κάνει πίσω η Θάνου για τα όρια της ηλικίας των δικαστών
Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ακόμα και στο εσωτερικό του δικαστικού σώματος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου δεν θέλει τώρα την αύξηση του ηλικιακού ορίου αποχώρησης από το δικαστικό σώμα από τα 67 στα 70.

Ειδικότερα, σε σημερινή συνάντηση που είχε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με δικαστές και εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Αθηνών σημείωσε ότι η πρόταση για αύξηση του ηλικιακού ορίου αποχώρησης από το δικαστικό σώμα από τα 67 στα 70 έτη που έγινε στον Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνάντηση του με την ηγεσία της Δικαιοσύνης αφορούσε την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος και όχι τη προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Πρακτικά, πρόκειται για υποχώρηση της κ.Θάνου στις πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες η αλλαγή στα όρια ηλικίας θα προωθούνταν με νομοθετική ρύθμιση, ενδεχόμενο που είχε χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματικό από διάφορους κλύκλους.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε λόγο για «ανυπέρβλητους συνταγματικούς φραγμούς των οποίων η μεταβολή προκαλεί και πως οποιαδήποτε συνεπώς σκέψη για μεταβολή του ανώτατου συνταγματικού ορίου με τυπικό νόμο προκαλεί τρόμο».

Σχετικές ειδήσεις