ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα εμπλοκή – «Στον αέρα» η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα εμπλοκή – «Στον αέρα» η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα εμπλοκή στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών!Επανέρχονται σενάρια αναβολής μετά την ασθένεια και δεύτερου δικαστή - Απίστευτα όλα όσα συμβαίνου στην ελληνική Δικαιοσύνη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μετά την απρόσμενη εισαγωγή στη ΜΕΘ νοσοκομείου του μέλους της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Αριστόβουλου - Γεώργιου Βώρου, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, και το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας, Δημήτρης Αλεξανδρής είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του στην Κρήτη!

Την ίδια ώρα, το κλίμα εν όψει της νέας συνεδρίασης έχει βαρύνει, δεδομένου ότι ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψη μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούσαν ιδιωτικά θέματα και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω ελεγχόμενος δικαστής, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό Τύπο, έδειξε το 2014 έντονο ενδιαφέρον για σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών η οποία στη συνέχεια εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ. Αίσθηση προκαλεί, δε, το γεγονός ότι η εφημερίδα Αυγή αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδό της το όνομα του εν λόγω δικαστικού, σε μια κίνηση ασυνήθιστη για τα δεδομένα μιας εφημερίδας αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων.

Οι συμπτώσεις είναι πάρα πολλές και πυροδοτούν εξόχως αρνητικό κλίμα.

Τα δεδομένα αυτά καθιστούν αμφίβολη τη διεξαγωγή της διάσκεψης, η οποία πιθανότατα να οδηγηθεί σε επ’ αόριστον αναβολή ή ακόμη και σε επανασυζήτηση της υπόθεσης.

Η διάσκεψη έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη (18/10/2016) το απόγευμα (17:00) προκειμένου να κριθούν τα συνταγματικά και νομικά θέμα που έχουν τεθεί από τους δικηγόρους των τηλεοπτικών σταθμών.

Κατά τη σημερινή διάσκεψη, κεκλεισμένων πάντοτε των θυρών, εάν δεν τεθούν νέα νομικά, δικονομικά και πραγματικά ζητήματα, οι 30 δικαστές θα προχωρήσουν στην ψηφοφορία των τριών προδικαστικών θεμάτων, που θα επιτρέψουν στους δικαστές να προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθούν επί των συνταγματικών και σύννομων θεμάτων που έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σχετικές ειδήσεις