ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Eισαγγελική παρέμβαση για τα capital controls

Eισαγγελική παρέμβαση για τα capital controls

Προκαταρκτική εξέταση για την επιβολή των capital controls στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2015, διενεργεί υπό άκρα μυστικότητα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί σοβαρά ποινικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της «εσχάτης προδοσίας».

ΜΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΟΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από μήνες μετά από δεκάδες αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την οικονομική δυσπραγία που περιήλθαν αλλά και για το γεγονός ότι εξαιτίας των περιορισμών έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους όπως είναι η αγορά φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Θεωρείται πολύ πιθανόν πως με βάση τις αναφορές αλλά και όσα καταθέτουν οι μάρτυρες, ο εισαγγελέας θα προσκρούσει σύντομα σε τυχόν ευθύνες μελών των κυβέρνησης, συνεπώς με βάση το Σύνταγμα πρέπει η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή η οποία είναι η μόνη αρμόδια να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

Ήδη ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα έχει εξετάσει τουλάχιστον δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγους, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης».


Στο πλαίσιο αυτό συλλέγονται
και έγραφα από αρμόδιες αρχές για να ξεκαθαριστεί το τοπίο με όλα τα στοιχεία.

Σχετικές ειδήσεις