ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μητέρα Πολύζου: Μια μάνα δε φέρνει ένα παιδί στον κόσμο για να το σκοτώσει!

Μητέρα Πολύζου: Μια μάνα δε φέρνει ένα παιδί στον κόσμο για να το σκοτώσει!

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα η απολογία της μητέρας του Κωστή Πολύζου, Δέσποινας Κουτσέγκου - Διακόπηκε η δίκη δύο ώρες αργότερα λόγω αδιαθεσίας της.

Η δίκη διακόπηκε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα λόγω αδιαθεσίας της με την ίδια να βρίσκεται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καστοριάς με ασθενοφόρο!

Αποφασίστηκε νέα αναβολή της δίκης για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το kozanilife.gr, η ίδια νωρίτερα περιέγραψε τα όσα είπε και ο μικρός αδερφός του Κωστή στο Δικαστήριο, συνέχισε, ιδιαίτερα ψύχραιμη και με καλή ροή λόγου, για το μοιραίο βράδυ:

«Ο Κωστής πήγε δίπλα στον φίλο του τον Σπύρο, έτσι μου είπε. Είδα ότι αργούσε και πήρα τηλέφωνο τον Σπύρο και μου είπε πως έχει φύγει. Μετά από ώρα άκουσα ένα αυτοκίνητο και ήταν ο πατέρας του Σπύρου. Ζήτησα το κινητό του για να τον τηλεφωνήσω. Ο Κωστής είχε φύγει για λίγο όπως μου είπε χωρίς να πάρει τίποτα μαζί του. Την επόμενη ημέρα πήγα στο κέντρο υγείας Σιάτιστας, στο Νοσοκομειο Κοζάνης και Γρεβενών, μήπως είχε γίνει κάποιο ατύχημα. Εγώ τηλεφώνησα ξανά στον Σπύρο.

Η Αστυνομία μου είπε ότι πρέπει να περάσουν 48 ώρες για να δηλωθεί η εξαφάνιση. Την Κυριακή ήρθε ο άντρας μου από την Αθήνα και ο Σπύρος μαζί με έναν φίλο του ακόμα, έκαναν μια σελίδα στο facebook για την εξαφάνιση του Κωστή. Δεν μου περνούσε το κακό από το μυαλό μου. Περιμέναμε όλη μέρα με αγωνία, κοιτάζοντας όποιον περνάει από το παράθυρο.

Αφού πλέον δηλώσαμε και επίσημα την εξαφάνιση, πήγαμε στα γύρω χωριά και στα Γρεβενά. Το πρωί της Δευτέρας, πήγαμε τον υπολογιστή στην Ασφάλεια Κοζάνης. Ενημερώσαμε όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την εξαφάνιση, γεμίσαμε παντού αφίσες του Κωστή».

Συγκινημένη δήλωσε η μητέρα του Κωστή: «Φοβόμουνα να κλείσω τα φώτα μην επιστρέψει ο Κωστής μου και σκοντάψει…»

«Δίναμε συνεχώς στοιχεία στην Ασφάλεια Κοζάνης. Όπως, επίσης, και το χωράφι το είχαμε δηλώσει! Τους είχαμε αναφέρει ότι έχουμε μελίσσια εκεί.

Στη συνέχεια πήγαμε στην εκπομπή της κας. Νικολούλη, όπου τις δώσαμε όλα τα στοιχεία που είχαμε. Οι έρευνες δε σταμάτησαν ποτέ από μέρους μας. Πήγαμε στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη, στο Αγρίνιο και στα Γρεβενά.

Λέγαμε μήπως πήγε σε κάποιο μοναστήρι. Σε όσα μοναστήρια πήγαμε δεν τον εντοπίσαμε. Η Ασφάλεια Κοζάνης μας είπε πως στον υπολογιστή του Κωστή βρέθηκε πολύ υλικό με εκκλησιαστικά θέματα, κατεβασμένους ψαλμούς και εκκλησιαστικούς ύμνους. Και έτσι στραφήκαμε στο Άγιο Όρος. Πήγαμε και στην Ασφάλεια Χαλκιδικής. Ξεκινήσαμε τις έρευνες εκεί».

Σε ερώτηση του Προέδρου, για ποιο λόγο δεν ενημέρωσαν τη Διοίκηση του Αγίου Όρους για να διαχειριστεί το όλο θέμα, η μητέρα του Κωστή απάντησε πως ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον Σεπτέμβριο, αλλά τους πρόλαβαν τα γεγονότα…

«Όταν βρήκαμε τον Κωστή στο χωράφι, πέσαμε από τα σύννεφα! Δεν μπορώ να καταλάβω ποια κτήνη αποφάσισαν να στερήσουν τη ζωή του παιδιού μου! Είχε πολλά όνειρα ο Κωστής. Ο Κωστής ήταν το καλύτερο παιδί του κόσμου. Μια μάνα δε φέρνει ένα παιδί στον κόσμο για να το σκοτώσει! Με κατηγορούν πως δεν κλαίω… Αν έκλαιγα και μαλλιοτραβιόμουνα, θα ήμουν καλύτερη μάνα; Γάτα να έχεις και πάλι δε τη σκοτώνεις. Ο Κωστής ήταν το καμάρι μου. Χάνεις όλο τον κόσμο, να ζει η μάνα και να μη ζει το παιδί της… Και γιατί όλο αυτό στον Κωστή μου; Σε ποιον έκανε κακό; Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον χαμό του παιδιού μου και ταυτόχρονα τον πόλεμο του κόσμου. Είναι ένα μαχαίρι που σε τρυπάει. Ακόμη νομίζω ότι θα γυρίσει το παιδί μου…»

Για την Αγγελική Νικολούλη η Δέσποινα Κουτσέγκου είπε:

«Δεν την ένοιαζε καθόλου. Το μόνο που την ένοιαζε ήταν η τηλεθέαση. 48%! Σκίσαμε, σκίσαμε, έλεγε χαρακτηριστικά».

Και συνέχισε την απολογία της:

«Το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι αυτό που πρέπει να πάθουν αυτοί που έκαναν αυτό στο παιδί μου πρέπει να τιμωρηθούν με τη θανατική ποινή. Τα ρούχα του τα έχω φυλάξει σε ένα κουτί. Είναι μεγάλο άδικο για το παιδί μου που έφυγε. Ποιος θα φέρει το παιδί μου πίσω; Πως να πιστέψω πως αυτό το διαμελισμένο σώμα είναι του παιδιού μου;»

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της Δέσποινας Κουτσέγκου, δεν έλειψαν και οι στιγμές που ο Πρόεδρος αμφισβήτησε τα όσα έλεγε η ίδια. Το ότι για παράδειγμα η Αστυνομία απαγόρευσε την ίδια να δει τον κυνηγό που εντόπισε τον νεκρό γιο της, είναι κάτι που διαψεύστηκε από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Σχετικές ειδήσεις