ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ ήταν δολοφονική

Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ ήταν δολοφονική

Ο τρίτος μάρτυρας, θύμα της επίθεσης Χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Δημήτρης Διαμαντάκης, υπάλληλος στον χώρο του μετάλλου που, όπως είπε, δεν έχει σχέση με τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, είχε δεχθεί χτυπήματα στην πλάτη από τους δράστες και έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας εξιστόρησε όσα συνέβησαν στον ίδιο και τους συντρόφους του, φίλους και μέλη του ΚΚΕ, λίγη ώρα μετά τη συνάντησή τους έξω από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για να κάνουν αφισσοκόληση ενόψει του φεστιβάλ του κόμματος.

Ο κ. Διαμαντάκης έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση» της Χρυσής Αυγής που είχε στόχο το Συνδικάτο Μετάλλου «για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα».

Αναφερόμενος στις δύο ομάδες των περίπου 25 ατόμων που βγήκαν από τα στενά και τους περικύκλωσαν, ο μάρτυρας τόνισε πως έδρασαν συντονισμένα «άρχισαν να μας κοπανάνε όλοι μαζί», ενώ τις χαρακτήρισε «τάγματα εφόδου». Επίσης, σημείωσε ότι η επίθεση είχε διάρκεια περίπου τέσσερα λεπτά και εκτίμησε πως οι δράστες ίσως να έφυγαν αφού χτύπησαν σφοδρά τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη «γιατί νόμιζαν πως πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν ο τίτλος του ως προέδρου του Συνδικάτου». Μάλιστα, πρόσθεσε: «Εγώ, όταν είδα τον Σωτήρη κάτω χτυπημένο, νόμιζα πως "πέτυχαν" τον στόχο τους».

Ακόμη, ο μάρτυρας κατέθεσε πως η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν που δέχθηκε μία εβδομάδα μετά ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως και στην περίπτωση του μουσικού οι Χρυσαυγίτες «έκλεισαν, κύκλωσαν τα παιδιά και επιτέθηκαν».

Και ο κ. Διαμαντάκης χαρακτήρισε τη στάση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από το συμβάν, «απαθέστατη».

Η κατάθεση θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Σχετικές ειδήσεις