ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο εδώλιο επτά κατηγορούμενοι για τις μίζες από την προμήθεια πυροβόλων PzH

Στο εδώλιο επτά κατηγορούμενοι για τις μίζες από την προμήθεια πυροβόλων PzH

Την παραπομπή σε δίκη επτά εκ των αρχικώς έντεκα κατηγορουμένων στην υπόθεση με τις μίζες από την προμήθεια των αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW), εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών κ. Παντελής Στραγαλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να μην παραπεμφθούν σε δίκη η σύζυγος και ο γιος του Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς δεν προκύπτουν σχετικές ενδείξεις, ενώ στο απυρόβλητο μένουν ο Γερμανός Όλαφ Έσλερ, πρώην αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann και ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Και οι δυο δεν εμφανίστηκαν για να απολογηθούν ενώπιον των ανακριτών κατά της Διαφθοράς κ. Νικόλαου Τσιρωνη, και του κ. Χριστοφορου Μάρκου.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι ο Αντώνης Κάντας, ο Σπύρος Μεταξάς δικηγόρος και ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον Απρίλιο του 2015.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Πλέον η ογκώδης δικογραφία θα εισαχθεί στο Συμβούλιο Εφετών τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

Σχετικές ειδήσεις