ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γρηγορόπουλος: Νέα διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία του

Γρηγορόπουλος: Νέα διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία του

Το αίτημα διακοπής της δίκης έγινε εκ μέρους της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη (30/11) η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου με κατηγορούμενους τους Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, μετά την αναβολή που είχε δοθεί στις 9 Νοεμβρίου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατέθεσε εκ μέρους της αίτημα αναβολής κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι πρόσφατα (18 Οκτωβρίου) «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ενώ η μητέρα του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατεί να προσέλθει σε αυτή τη φάση για να καταθέσει.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, ο Αλέξης Κούγιας, στην επιχειρηματολογία του ήταν αντίθετος στην αναβολή της υπόθεσης ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως είπε, καθώς ο πελάτης του παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού.

Αντίθετα, ο Θ. Καραΐσκος, από την υπεράσπιση του Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί, συνηγόρησε στο αίτημα του Νίκου Κωνσταντόπουλου για την αναβολή της υπόθεσης.

Το δικαστήριο απέρριψε μεν το αίτημα της αναβολής, διέκοψε όμως την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 23 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό της Άμφισσας είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη τον Επαμεινώνδα Κορκονέα καθώς τον είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Από τότε ο Κορκονέας βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού.

Αντίθετα, ο συγκατηγορούμενος του Βασίλης Σαραλιώτη,ς αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, ωστόσο όμως αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Σημειώνεται ότι έξω από το Εφετείο της Λαμίας αναπτύχθηκαν σήμερα πρωτοφανή μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας και οι έλεγχοι ήταν σχολαστικοί σε όσους προσέγγιζαν το κτίριο του εφετείου της Λαμίας.

Σχετικές ειδήσεις