ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρειος Πάγος: Καταδικάστηκε το ζεύγος Παπαντωνίου

Άρειος Πάγος: Καταδικάστηκε το ζεύγος Παπαντωνίου

Την ποινή σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008 επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Αμφότεροι είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή ανατολή και προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της επίμαχης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.

Ωστόσο, οι αρεοπαγίτες κάνοντας δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, απέρριψαν σήμερα την αίτηση του πρώην υπουργού και της συζύγου του κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί επίσης σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.). Η δικαστική έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες ξεκίνησε όταν στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλα Κουράκου στην Τράπεζα HSBC με ποσό 1,2 εκατ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις