Καιρός: Εισαγγελική έρευνα για τις διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη

Καιρός: Εισαγγελική έρευνα για τις διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις για τον καιρό: Η ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, που είπαν το νερό... νεράκι τις προηγούμενες ημέρες, ήταν απίστευτη.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που προκάλεσε το πέρασμα του χιονιά «Αριάδνη» από τη Θεσσαλονίκη, ήταν αυτό τις πολυήμερης διακοπής του νερού.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη προκάλεσε σοβαρές βλάβες στο δίκτυο των σωληνώσεων της πόλης, με αποτέλεσμα να πουν οι κάτοικοι το... νερό, νεράκι.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

Σήμερα Τρίτη (17/01) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις διακοπές αυτές, προκειμένου να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης και της έκθεσης σε κίνδυνο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσόγκας ζητά να διερευνηθεί κατά πόσο υπήρχε όντως ανάγκη διακοπών στην ύδρευση από πλευράς της ΕΥΑΘ ΑΕ, ποια προληπτικά μέτρα ελήφθησαν για την αποτροπή τους και αν ήταν ορθός ο προγραμματισμός και η κατανομή του χρόνου κατά τον οποίο συγκεκριμένες περιοχές έμειναν χωρίς νερό.

Ζητά επίσης να προσδιοριστούν ο τρόπος και η ορθότητα, καθώς και η προηγούμενη λήψη των προληπτικών μέτρων για τις διακοπές ύδρευσης σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, με προσκομιδή των απαιτούμενων εγγράφων από την ΕΥΑΘ ΑΕ. Την έρευνα θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης.