ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κρήτη: Έτσι παγίδευσαν τον Ιάκωβο Εμμανουήλ πριν τον δολοφονήσουν

Κρήτη: Έτσι παγίδευσαν τον Ιάκωβο Εμμανουήλ πριν τον δολοφονήσουν

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία του 39χρονου από το συνέταιρό του.

Ανυποψίαστος πήγε στο ραντεβού που του είχε κλείσει ο συνέταιρός του, ο άτυχος 39χρονος, ραντεβού το οποίο αποδείχθηκε μια καλοστημένη παγίδα προκειμένου να βγει από τη μέση και ο 33χρονος να γλιτώσει από τις πιέσεις του για την επιστροφή δανεικών χρημάτων.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η ιατροδικαστική έκθεση προκαλεί ανατριχίλα για την σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε το θύμα στο πρόσωπο και στο κεφάλι ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι του θύματος «βράζουν» από οργή. Δεν πιστεύουν τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, ότι δηλαδή δεν έχει συμμετοχή στην δολοφονία του, αλλά ακόμα και έτσι αν ήταν, λένε ότι ο 33χρονος χωρίς αναστολές, βοήθησε να πετάξουν το πτώμα σε ένα ρέμα και στην συνέχεια παρίστανε τον «τεθλιμμένο» για να ρίξει στάχτη στα μάτια των συγγενών και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, ο συνέταιρος κατέβαλε προσπάθειες να πείσει εκ των προτέρων για τα ευρήματα που θα ανέκυπταν με την πρόοδο των ερευνών. Ήθελε να δικαιολογηθεί ώστε αν ο κλοιός «έσφιγγε» γύρω του, να περνούσε στην…αντεπίθεση. Όσο πιο πολύ μιλούσε, τόσο περισσότερο ενίσχυε τις υποψίες των αστυνομικών γύρω από το πρόσωπο του. Και έπειτα «μίλησαν» τα ευρήματα και εκείνος αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα και να κατευθύνει τις έρευνες για την δολοφονία στον 25χρονο συγκατηγορούμενο του, ο οποίος τηρεί «σιγή ιχθύος».

Αστυνομικοί και νομικοί κύκλοι προβλέπουν ότι θα υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση αφού μοιραία το βάρος πέφτει στους ώμους και των δύο.

Ο 33χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στην δολοφονία, δέχεται όμως ότι βοήθησε να «εξαφανίσουν» το πτώμα. Και εκεί έγιναν και τα μοιραία λάθη. Το υλικό από κάμερες ασφαλείας, όπως αναφέρει το cretalive.gr, αποκάλυψε τις κινήσεις τους. Και κάπου εκεί εμπλέκεται και η 30χρονη φίλη του συνεταίρου, σε βάρος της οποίας επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από κοινού. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για το φόνο.

Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο 25χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσουν ο συνέταιρος του θύματος και η σύντροφός του.


Σχετικές ειδήσεις