Ομογενής ζητά την ποινική δίωξη Σώρρα για παγκόσμια απόπειρα απάτης

Ομογενής ζητά την ποινική δίωξη Σώρρα για παγκόσμια απόπειρα απάτης

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο δημοσιογράφος, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, σε βάρος του Πατρινού ιδρυτή της οργάνωσης ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Αρτέμη Σώρρα, και του συνεργάτη του, Εμμανουήλ Λαμπράκη.

Ο δημοσιογράφος ζητεί την ποινική δίωξη των δύο για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Μάλιστα, στη μήνυση γίνεται αναφορά και σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πολιτειακών παραγόντων για ελλιπή αντιμετώπιση του φαινομένου Σώρρα, η οποία οδήγησε στην εξαπάτηση πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ζητεί την ποινική δίωξη Σώρρα και Λαμπράκη, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυσή του, πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας:

«Το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το έχει επιβεβαιώσει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρεία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν.

Αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων».

Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά στη δικαστική απόφαση 67650/13 η οποία αθώωσε Σώρρα και Λαμπράκη, με τον μηνυτή να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πέραν του ότι υιοθέτησε το δικαστήριο αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, παρότι, αυτοί προσκρούουν στους κανόνες της κοινής λογικής, ότι δηλαδή ο Αρτέμης Σώρρας κατέχει πράγματι 600 δισ. δολάρια, το δικαστήριο δεν έλαβε και όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούντο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως π.χ. τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης».

Αντίθετα η αθωωτική απόφαση «έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Τα μέλη στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον "όρκο του πολεμιστή" και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής από 5 έως 50 ευρώ. Επιπλέον η ΜΚΟ εισπράττει 50 ευρώ για το κόστος κοινοποίησης στις αρχές του εξωδίκου με βάση το οποίο τα μέλη δηλώνουν άρνηση πληρωμής των χρεών τους προς το Δημόσιο, τράπεζες κλπ.

Τα μέλη υποχρεούνται αμέσως να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπαρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σώρρα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ΜΚΟ καθίσταται ο πραγματικός διαχειριστής όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εκάστου μέλους, ενώ τα θύματα-μέλη συνεισφέρουν οικονομικά στους σκοπούς της οργάνωσης, αφού έχουν πειστεί με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον και θα απαλλαγούν από τα χρέη τους.

Έτσι, είναι πρόδηλο πως η κατασκευή του μυθεύματος των 600 δισ. είχε ως αποκλειστικό σκοπό την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των μελών της οργάνωσης, οι οποίοι μάλιστα αναπτύσσουν σχέση μεσσιανισμού με τον καταμηνυόμενο, ο οποίος για να ενισχύσει αυτή την απατηλή μορφή εξάρτησης καταφεύγει σε άλλα μυθεύματα προς ενίσχυση του ιδεολογικού μηχανισμού της οργάνωσης, όπως την πώληση Απολλώνιας τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τη σχέση του με τη CIA, την κατοχή εκ μέρους του συνολικά 3 τρισ. και πολλών άλλων φληναφημάτων, τα οποία εμπεδώνουν την ενότητα των αφελών θυμάτων προς τον αρχηγό».

Ο μηνυτής ζητεί να κληθούν ως μάρτυρες ο Ελευθέριος Ρήνος, που επίσης είχε διεξαγάγει σχετική δημοσιογραφική έρευνα, ο καθηγητής Οικονομικών Θεόδωρος Καρυώτης και ο καθηγητής Συστημικής Δυναμικής Νικόλαος Γεωργαντζάς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στεφανόπουλος ανέφερε πως έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και προανήγγειλε την κατάθεση περισσότερων στοιχείων. «Έχω ζητήσει προστασία γιατί είναι βέβαιες οι απειλές που θα δεχτώ. Πρέπει να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπως και να κληθούν μάρτυρες προς κατάθεση».